1515
COREM PROPERTY: HAR 98,5% AV KLÖVERN EFTER SLUT ACCEPTPERIOD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Corem Property har efter att acceptperioden för det erbjudande som lämnats nu 98,5 procent av aktierna i Klövern.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 29 mars 2021 lämnade Corem Property ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Klövern om att förvärva samtliga utestående stamaktier av serie A, stamaktier av serie B samt preferensaktier mot vederlag i form av nyemitterade aktier i Corem, vilket justerades genom pressmeddelande den 19 april avseende stamaktier av serie B i Klövern.

Corem meddelade den 15 juni 2021 att Erbjudandet förklarades ovillkorat samt att acceptperioden förlängdes till 23 juni 2021. Den 24 juni 2021 meddelade Corem att acceptperioden förlängdes ytterligare, till 18 augusti 2021.

Den förlängda acceptperioden för erbjudandet löpte ut den 18 augusti 2021. Corem meddelar idag att erbjudandet har accepterats i sådan utsträckning att Corem efter den förlängda acceptperioden som avslutades 18 augusti 2021 innehar totalt cirka 98,5 procent av de utestående aktierna i Klövern, motsvarande cirka 97,7 procent av rösterna.

Acceptperioden för erbjudandet förlängs ej vidare och Corem har påkallat tvångsinlösen av minoritetsaktierna i Klövern, skriver fastighetsbolaget.

Utbetalning av vederlag till de aktieägare som accepterat erbjudandet under den förlängda acceptperioden beräknas kunna påbörjas omkring den 24 augusti 2021.

Klöverns aktier har avnoteras från Nasdaq Stockholm med sista dag för handel den 20 juli 2021.

Eftersom Corem kontrollerar mer än 90 procent av de utestående aktierna i Klövern har Corem påkallat tvångsinlösen i enlighet med aktiebolagslagen i syfte att förvärva de aktier i Klövern som inte lämnats in i erbjudandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?