1515
ONCOPEPTIDES: AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Oncopeptides avser att genomföra en riktad nyemission till svenska och internationella institutionella investerare. Avsikten är att nyemissionen ska utgöra cirka 10 procent av det totala antalet utstående aktier i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen och antalet nyemitterade aktier i nyemissionen kommer att fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Nettolikviden avses användas för att finansiera (i) genomförandet av kommersialiseringen och marknadsintroduktionen av melflufen i USA till följd av godkännandet från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA; (ii) fortsatt klinisk utveckling inom multipelt myelom, expansion till nya indikationer och preklinisk utveckling av nya läkemedelskandidater baserade på plattformen för peptidlänkade läkemedel; (iii) förberedelser inför en kommersiell lansering av melflufen i EU mot bakgrund av den planerade ansökan om marknadsgodkännande hos den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA; och (iv) bolagets löpande verksamhet, uppges det.

Forskningschefen Jakob Lindberg avser i samband med nyemissionen avyttra 100.000 befintliga aktier till samma pris som teckningskursen. Den potentiella avyttringen utgör cirka 10 procent av Jakob Lindbergs befintliga ägande på fullt utspädd basis.

I samband med nyemissionen har bolaget åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte emittera ytterligare aktier under en period om 180 dagar efter likviddagen för nyemissionen. Därutöver har medlemmar i styrelsen respektive ledningsgrupp åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte sälja aktier under en period om 180 dagar efter likviddagen.

Oncopeptides-aktien stängde på tisdagen vid 166 kronor efter en uppgång på 3,8 procent för dagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?