1515
BRAINCOOL: RESULTATET STEG TILL -7,1 MLN KR 3 KV (-12,1)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Braincool, som utvecklar produkter för medicinsk kylning av hjärnan, hade under det tredje kvartalet 2020 rörelseintäkter om 5,5 miljoner kronor (3,8). Nettoresultatet blev -7,1 miljoner kronor (-12,1).

"Braincool har under det tredje kvartalet fortsatt utvecklas enligt plan och vi har tagit flera viktiga steg i kommersialiseringen av bolagets produkter. Bolagets omsättning ökar mot föregående år under en turbulent tid", skriver vd Martin Waleij i rapporten.

Covid-19-krisen har påverkat Braincool på flera områden. Svårigheter att genomföra utbildningar och försäljningsmöten har påverkat tillväxten, skriver bolaget, och pekar vidare på att förseningar i kontakter med regulatoriska myndigheter i framför allt Asien samt en allmän osäkerhet på finansmarknaden är några av de effekter som påverkat verksamheten.

Den stora händelsen under kvartalet var enligt bolaget presentationen i slutet av september av den nordiska kliniska studien med 182 blodcancerpatienter som behandlats med Cooral System, vid Europas största och mest prestigefyllda cancermöte, ESMO 2020 i Madrid (European Society for Medical Oncology).

"Resultaten från den randomiserade kliniska studien visade att kylning med Cooral System eller is var lika effektiva när det gäller att förebygga uppkomsten av svår OM (oral mukosit) vid behandling av patienter med myelom eller lymfon (benmärgscancer eller lymfkörtelcancer). Vid en närmare analys av de patienter som enbart hade lymfom visade det sig att användning av Cooral System var betydligt effektivare jämfört med is", skriver Martin Waleij.

Braincool lyfter fram att positiva faktorer under kvartalet har varit intresset för att temperatur-behandla covid-19 patienter med hög feber, vilket förväntas öka patientunderlaget för temperaturbehandling av patienter med neurologisk feber samt patienter med akut lungsvikt. Bolaget har även erhållit ett "prestigefullt" EU-bidrag om 3,5 miljoner kronor för vidareutveckling av temperaturreglering för att stödja behandling av covid-19, noterar vd:n vidare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?