1515
Annons
CHECKIN.COM: GENOMFÖRT RIKTAD EMISSION 56 MLN KR, 60:40 KR/A

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Techbolaget Checkin.com har genomfört en riktad emission om drygt 1 miljon aktier som har tillfört bolaget 56 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande.

Aktierna i den riktade emissionen tecknades till kursen 56 kronor per aktie, motsvarande en rabatt om cirka 4,4 procent jämfört med onsdagens stängningskurs om 58:60 kronor.

Emissionen medför en utspädning om cirka 3,6 procent av antalet aktier och röster i Checkin.com.

Tidigare under kvällen meddelade Checkin.com att de förvärvar samtliga aktier i det estniska AI-bolaget Datacorp, specialiserade inom utveckling av mjukvara för bildanalys baserad på neurala nätverksalgoritmer, datorseende och machine learning.

Datacorp har 17 medarbetare och under tredje kvartalet 2021 uppgick omsättningen till 1,2 miljoner kronor.

Köpeskillingen uppgår till totalt 4,2 miljoner euro, varav 52 procent betalas med vederlagsaktier i Checkin.com och 48 procent betalas med likvida medel.

Slutförande av förvärvet förväntas ske under januari 2022 och väntas ha en neutral operationell kassaflödespåverkan för gruppen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera