1515
NEW YORK: TERMINER UPPÅT, ÅTERHÄMTNING FÖR TEKNIK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna såg på tisdagseftermiddagen ut att börja dagens handel med högre noteringar, efter måndagskvällens teknikfokuserade nedgångar.

Klockan 14.45 hade S&P 500-terminen stigit 0,5 procent och terminen för Dow Jones industriindex var upp lika mycket. Nasdaq 100-terminen noterade en uppgång med 0,4 procent.

På måndagen backade New York-börserna och S&P 500 stängde till slut 1,3 procent ned. I Asien har Tokyobörsen under tisdagsmorgonen följt USA nedåt, medan Hongkong höll emot bättre. I tisdagens Europahandel har flera ledande index handlats högre.

I den amerikanska förhandeln var flera tunga teknikaktier uppåt, bland annat Facebook som hämtade sig efter ett längre avbrott för tjänsten och steg cirka 1 procent. Amazon och Apple, som också tappade på måndagen, steg också.

Sektorer kopplade till återhämtningen efter pandemin, som kryssningsrederier, detaljhandlare och banker, avancerade.

Pepsi överträffade analytikernas genomsnittsprognoser med sin kvartalsrapport och dryckesbolaget höjde dessutom sina egna försäljningsprognoser för räkenskapsåret, då lättade pandemirestriktioner ökat försäljningen vid restauranger och på biografer. Pepsi var upp en halv procent i förhandeln.

Tesla måste betala 137 miljoner dollar i ersättning till sin före detta anställde Owen Diaz, på grund av en ohälsosam arbetsmiljö med bland annat rasistiska kommentarer. Tesla-aktien reagerade dock inte synbart på domen utan var lätt uppåt.

Lastbilstillverkaren Paccar har flaggat för att halvledarbristen minskat bolagets leveranser med cirka 7.000 fordon under det tredje kvartalet 2021. Bolaget räknar med att halvledarbristen kommer att fortsätta även under det fjärde kvartalet. Aktien rörde sig måttligt inför öppningen.

Lordstown Motors, tillverkare av ellastbilar, har sänkts till undervikt från tidigare jämvikt av Morgan Stanley, som noterar att den nyligen aviserade försäljningen av Lordstowns fabrik i Ohio värderade anläggningen till mindre än en femtedel av tidigare estimat. Aktien föll 7 procent i förhandeln.

Ocugen, utvecklare av genterapibehandlingar, lyfte 8 procent i förhandeln efter att ha meddelat om avtal för gemensam utveckling och produktion gällande bolagets vaccinkandidat mot covid-19.

Johnson & Johnson har lämnat in en ansökan till läkemedelsmyndigheten FDA om ett nödgodkännande av en så kallad boosterdos av företagets vaccin mot covid-19. FDA har redan schemalagt ett möte för en expertpanel gällande en översyn av data för boosterdoser av vacciner mot pandemin. Johnson & Johnson var upp en halv procent inför öppningen.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,52%
Terminen för S&P 500 +0,48%
Terminen för Nasdaq 100 +0,37%
2-åriga USA-räntan +0,0080 till 0,2876%
10-åriga USA-räntan +0,0104 till 1,4980%
Olja, US WTI +1,52% till 78:80 dollar/fat
Olja, Brent +1,69% till 82:63 dollar/fat
EUR/USD -0,0016 till 1:1602

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?