1515
Annons
PERMASCAND: MINSKAD OMSÄTTNING OCH RESULTAT 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Permascands orderingång minskade med 11 procent under tredje kvartalet 2021 och uppgick till 203 miljoner kronor (228). Omsättningen minskade med 32 procent till 76 miljoner kronor (111).

Rörelseresultatet uppgick till 14 miljoner kronor (21) vilket motsvarar 18 procent av intäkterna (19).

Resultat efter skatt blev 10 miljoner kronor (13) motsvarande 0:18 kronor per aktie (0:26).

Kassaflöde från löpande verksamhet uppgick till 32 miljoner kronor (-16).

"Det tredje kvartalet 2021 har präglats av god aktivitetsnivå med många kundförfrågningar inom samtliga segment. Den lägre försäljningen i kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år är kopplat till en lägre orderingång tidigare under året till följd av covid-19, främst inom Water Treatment. Den lägre orderingången är ett resultat av pandemins effekter, högre priser på råvaror, material samt störningar i leveranskedjan med längre ledtider som följd. Den något lugnare försäljningsutvecklingen har dock haft den positiva effekten att vi har kunnat arbeta med att effektivera produktionsprocesser och vi är nu ännu mer förberedda för framtida tillväxt", kommenterar vd Peter Lundström i delårsrapporten.

Han lyfter fram att bruttomarginalen på 35 procent under det tredje kvartalet är den högsta någonsin för Permascand.

"Vi går in i det sista kvartalet för året med en historiskt stark orderbok och förväntar oss att efterfrågan gradvis kommer öka. Vi har nu en stark grund för att accelerera i takt med marknaden för den globala gröna energiomställningen", skriver han.

Permascand är en oberoende teknikdriven tillverkare av elektrokemiska lösningar baserade på bolagets egenutvecklade katalytiska beläggningar för miljöteknikapplikationer.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera