1515
MOMENT GROUP: SPÅR RÖRELSEKAPITALBEHOV 68 MLN KR KOMMANDE ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Underhållningsbolaget Moment Group offentliggör en oreviderad likviditetsprognos för de kommande tolv månaderna som bolaget har delgivit parter i förhandlingarna om en principöverenskommelse om långsiktig finansiering.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 13 november 2020 meddelade bolaget att Moment Groups ledning bedömer att den tidigare aviserade risken för att likviditetsbrist uppstår i mitten av fjärde kvartalet 2020 kvarstår.

Under pågående förhandlingar med obligationsinnehavare, investerare och aktieägare har bolaget gett styrelsen bedömning att koncernens rörelsekapitalbehov för de kommande tolv månaderna uppgår till 68 miljoner kronor.

Bolaget har i sina antaganden för prognosen utgått från att verksamheten kan återstarta med sommarteater i en "corona-anpassad" miljö och att verksamheterna inom koncernen kan återgå till det normala under hösten 2021. Detta i kombination med antaganden om statliga stödpaket som presenterats har styrelsen kommit fram till ovanstående prognos.

"Det är viktade antaganden som ligger bakom denna bedömning, vilken bedömning är förenad med osäkerhetsfaktorn och risken kopplat till hur länge coronapandemin påverkar koncernens verksamhet. Alla prognossiffror är preliminära och har inte granskats eller reviderats av bolagets revisor", betonar bolaget.

Bolaget kommer offentliggöra närmare information om förhandlingarna och en eventuellt framförhandlad principöverenskommelse så snart bolaget har mer information därom.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?