1515
PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 16 SEPTEMBER

KOMPETENSJAKT. Det råder en desperat jakt på rätt kompetens inom flera branscher, vilket hotar både tillväxt och expansionsplaner. (DI)


ELPRISER. Rusande naturgaspriser har fått brittiska elleverantörer på fall och hotar Europas elförsörjning inför vintern. Denna brist öppnar för energikris, enligt analytiker. (DI)


BROTTSBEKÄMPNING. Regeringen lägger drygt 2,5 miljarder kronor på brottsbekämpning i den kommande budgeten, bland annat får rättsväsendet 1,9 miljarder kronor och Kriminalvården en anslagsökning med 800 miljoner kronor. (SvD, DI)


GÖTA KANAL 2? Satsningen på att bygga ut järnvägen riskerar att bli ett nytt Göta kanal, enligt trafikprofessorn Maria Börjesson. Eldrivna och på sikt självkörande bilar gör att det behövs en annan typ av infrastruktur. (SvD)


VACCIN. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson tycker det är angeläget att komma i gång med en tredje spruta innan vintern för äldre. Ovaccinerade kan inte leva som vanligt i samhället. (DN)


TILL BÖRSEN. Enligt källor till DI siktar Truecaller, som aviserat sin intention att börsnotera bolaget, på en värdering på omkring 25–30 miljarder kronor vid den stundande noteringen. (DI)


APPLE-AKTIEN EJ SÅ LOCKANDE. Teknikjätten Apples senaste prylevenemang bjöd inte på några större sensationer. Aktien har också blivit klart dyrare på senare år, och framstår inte som särskilt attraktiv. (DI)


EURON. Sverige bör bli en betydligt aktivare EU-medlem och införa euron eftersom USA:s relativa position försvagas i en mer multipolär värld där Kina går fram, enligt ekonomen Sven Hegeland. (SvD Debatt)


SIGNALVÄRDE. Fem av hälsovårdsinvesteraren Healthcaps sex noterade innehav i Norden har rasat över 30 procent hittills i år, däribland Oncopeptides och Bonesupport. "Det finns ett signalvärde i att vi inte har sålt några aktier i något av de här bolagen", säger Björn Odlander, vd för Healthcap. (DI)


ÖVERVÄRDERAT. Altorgrundaren Fredrik Strömholm, som för fem år sedan lämnade Altor för att starta Impilo med inriktning mot läkemedel, medicinteknik och hälsovård, varnar för värderingarna på börsen. "Jag tycker att mycket av det som kommer ut på börsen är övervärderat", säger han. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?