1515
GREEN LANDSCAPING: TECKNINGSKURS 81 KR I EMISSION, RABATT 1,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Green Landscaping Groups teckningskurs blev 81:00 kronor i den riktade nyemission om cirka 1,85 miljoner aktier, motsvarande cirka 150 miljoner kronor, som aviserades strax efter börsstängning på tisdagen. Teckningskursen motsvarar en rabatt om cirka 1,5 procent jämfört med stängningskursen den 8 juni.

Det framgår av ett pressmeddelande sent på tisdagskvällen.

I samband med den riktade nyemissionen genomfördes en koordinerad försäljning av 243.170 aktier från deltagare i bolagets utestående incitamentsprogram 2018/2021, motsvarande cirka 19,7 miljoner kronor. Aktieförsäljningen genomfördes för att delvis täcka personliga skatteeffekter såväl som teckningskursen och kostnaderna som följer av utnyttjandet av teckningsoptionerna under incitamentsprogrammet.

Nettolikviden från den riktade nyemissionen avses användas till att stärka Green Landscapings finansiella ställning och möjliggöra för bolaget att fortsätta sin förvärvsstrategi.

Den riktade nyemissionen medför en utspädning om cirka 3,7 procent av antalet aktier och röster.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?