1515
Annons
SDIPTECH: LEVERANS TIDIGARE UPPSKJUTNA ORDER LYFTE TILLVÄXT 4KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikkoncernen Sdiptechs fjärde kvartal visade på en fortsatt hög efterfrågan. Dessutom har de flesta leveranser som skjutits fram under året kunnat levererats ikapp under kvartalet, något som bidrog till en omsättningstillväxt om 24,0 procent, varav 13,3 organiskt.

Det skriver Sdiptech i sitt bokslut.

Ebita steg i kvartalet med 52,0 procent, varav 34,9 procent var organiskt.

"Den höga organiska vinsttillväxten beror till stor del på att vi kunnat leverera ikapp uppskjutna projekt i flera av våra jämförbara enheter. Tack vare skalbara affärsmodeller får den tillfälliga försäljningsökningen en tydlig effekt på vinsten", skriver bolaget.

Sdiptech bedömer att den fleråriga lönsamheten framgent bör etableras runt 20 procent i ebita-marginal för koncernen. Helåret 2021 var den marginalen 18,7 procent.

"Vår orderingång är fortsatt stark. Den höga smittspridningen under början av året har dock resulterat i en ökad sjukfrånvaro, inom såväl koncernen som hos våra kunder och leverantörer. Detta kan resultera i förskjutning av leveranser. Samtidigt ser vi redan lättnader i flera av de länder som tidigt drabbades av omikron", skriver bolaget.

Sdiptechs styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om utdelning till preferensaktieägarna i enlighet med bolagsordningen. Styrelsen föreslår vidare, i linje med utdelningspolicyn, att ingen utdelning lämnas på stamaktier av serie A eller stamaktier av serie B, utan att resterande vinstmedel balanseras i ny räkning i syfte att ha finansiell beredskap för fortsatta förvärv.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?