BÖRSEN: BRED NEDGÅNG MED INDUSTRI I BOTTEN, OMXS30 -1,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det blev en bred nedgång när handeln i Stockholm inleddes på fredagen.

Bidragande till det dämpade humöret var negativa nyheter om antivirusläkemedlet Remdesivir, för behandling av covid-19, som läckt. Financial Times har tagit del av resultat från en studie av Remdesivir som publicerades av misstag av Världshälsoorganisationen, WHO, och visade att läkemedlet inte haft önskad effekt på coronapatienter.

Vid 9.40-tiden hade Stockholms OMXS30-index sjunkit 1,5 procent till 1.519 och aktier för 2,7 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. Bland de fåtaliga vinnarna i indexet märktes Autoliv med en uppgång på nära 3 procent. På minussidan fanns främst en rad industribolag.

Saab rapporterade före öppning och visade bättre resultat och orderingång än förväntat, även om omsättningen var något lägre än förväntningarna. Försvars- och säkerhetsföretaget uppger att det till följd av covid-19-störningen inte kan bekräfta bolagets tidigare prognos för 2020. Aktien var ned 3,5 procent.

För SCA var ebitda-resultatet 5 procent lägre än väntat och även försäljningen var aningen under förväntan, enligt Infronts sammanställning inför rapporten. SCA sjönk 0,6 procent.

Alimak handlades ned 2,6 procent efter att ha rapporterat intäkter och resultat som var tydligt under förväntan.

Även Billerud Korsnäs var en förlorare för dagen och sjönk 2,9 procent. Bolagets rapport var aningen bättre än väntat sett till omsättning och justerat rörelseresultat. Billerud Korsnäs bedömer dock att marknadsvillkoren för segmentet industri kommer att bli svagare under det andra kvartalet.

Speloperatören Kindreds spelöverskott blev precis så stort som analytikerna räknat med: 250 miljoner pund i det första kvartalet. Det underliggande ebitda-resultatet blev 42,5 miljoner pund, mot förväntade 41,7 miljoner. Aktien handlades upp 0,4 procent.

Rapporterande Castellum meddelade att vid kvartalsskiftet, då de flesta kunder förskottsbetalar tre månadshyror, hade fastighetsbolaget Castellum fått in 96 procent av dessa hyror vilket i princip följer normalt betalningsmönster. Aktien avancerade 1,1 procent.

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, redovisade ett justerat rörelseresultat på 421 miljoner kronor för första kvartalet vilket var lägre än de 484 miljoner analytikerna väntat sig. Bolaget hade en organisk tillväxt på -14 procent. Dometic sjönk 0,6 procent.

För Husqvarna var omsättningen ungefär som väntat medan rörelseresultatet överträffade förväntningarna med 6 procent. Aktien sjönk marginella 0,1 procent.

Sportboksleverantören Kambi, som rapporterade under morgonen, meddelade att bolaget under de sista veckorna av mars och inledningen av det andra kvartalet legat på 25-30 procent av intäkterna jämfört med tidigare nivåer under det första kvartalet. Resultat och intäkter för första kvartalet var emellertid i den övre delen av det spann företaget själv lämnat tidigare i april. Kambi steg 2,4 procent.

Tv-och streamingbolaget Nent steg med drygt 3 procent på fredagen efter att SEB höjt rekommendationen till köp. Banken menar att de dåliga nyheterna vad gäller tv-reklam nu är helt ute och därmed inprisade. Marknadens fokus kommer snart vändas mot Viaplays tillväxt igen, resonerar SEB i analysen som Direkt tagit del av.

Konfektyr- och snacksbolaget Cloetta tappade 4,6 procent. Bolaget lade fram ett justerat rörelseresultat på 152 miljoner kronor för det första kvartalet, vilket var sämre än analytikernas förväntningar som enligt Infront var ett justerat rörelseresultat på 161 miljoner kronor.

Stillfront stärktes 2,7 procent. Bolaget köper amerikanska Candywriter, en utvecklare och utgivare av mobilspel inom genrerna casual- och mash-up-spel. Förutsatt en maximal tilläggsköpeskilling, som styrs av Candywriters utveckling räkenskapsåren 2020, 2021 och 2022, kan den totala köpeskillingen bli som högst 195 miljoner dollar.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Vitrolife till sälj från behåll. Vitrolife var ned 2,9 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?