1515
Annons
SAVELEND: ÖKAD OMSÄTTNING, I FAS MED FINANSIELLA MÅL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Savelend, som är ett fintech-bolag inom kreditmarknaden, hade en omsättning på 30,3 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2021 (17,3). Det innebär en ökning med 75,3 procent bestående av 65,7 procentenheter organisk tillväxt och 9,6 procentenheter förvärvad tillväxt.

Det framgår av bokslutskommunikén.

Justerad ebitda uppgick till -3,0 miljoner kronor (-3,0 MSEK). Jämförelsestörande poster påverkade resultatet med 2,0 miljoner kronor. Ebitda uppgick till -5,0 miljoner kronor (-3,0) och ebit blev -9,1 miljoner kronor (-4,8).

"Vi har haft ett intensivt år med ny varumärkesprofil, börsnotering, lansering och förvärv i Finland, utrullning av flertalet viktiga förbättringar för våra sparkunder samt kommit igång med våra två hitintills största kunder på faktureringsplattformen. Flertalet av dessa arbeten har planenligt medfört kostnader av engångskaraktär och jag ser därför fram emot 2022 där dessa satsningar skall fortsätta bära frukt", skriver vd Ludwig Pettersson i bokslutskommunikén.

Savelend avslutade 2021 med 629 miljoner kronor på sparplattformen, en ökning med 141 procent sedan föregående år.

"Tillväxten kommer både från befintliga sparare som ökar sitt insatta kapital samt från nya sparare som uppmärksammat våra kampanjer och valt Savelend som ett komplement till sitt sparande", skriver vd.

Investeringsgraden har under kvartalet legat på i genomsnitt 94 procent, en nivå som vd är nöjd med.

"Risken med att ligga så pass högt är att vi kan behöva tacka nej till krediter som hade varit bra investeringsmöjligheter. Att fortsätta identifiera sätt att snabbt få in nytt kapital så att vi kan manövrera investeringsgraden är därför av stor vikt och detta ser jag som en stor möjlighet och ett prioriterat område även för nästa år", skriver han.

Ludwig Pettersson uppger vidare att Savelend ligger bra i fas för att nå de finansiella målen om att omsätta åtminstone 300 miljoner kronor med justerad ebitda-marginal om minst 25 procent år 2025.

Savelend kommer att fortsätta investera i personal och marknadsföring och det särskilt under första halvåret 2022.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera