Annons
MILLICOM: STIGER 11% EFTER BESKED OM NYA ÄGARE, SKULDÅTERKÖP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Millicom steg i måndagens tidiga handel på Stockholmsbörsen efter besked om nya storägare och att bolaget avser köpa tillbaka skulder i sina verksamheter i Paraguay och Guatemala.

Xavier Niel har, via bolaget Atlas Investissement, gått in som ny storägare i Millicom med ett innehav på omkring 7 procent, enligt ett pressmeddelande som Millicom skickade sent på fredagskvällen.

Atlas Investissement, som kontrolleras av entreprenören och investeraren Xavier Niel, är ett investeringsbolag fokuserat på telekomsektorn.

I ett pressmeddelande under helgen, där Atlas Investissement bekräftar sitt 7-procentigt innehav i Millicom, uppger investeringsbolaget att det har identifierat Millicom som en attraktiv investeringsmöjlighet med hänvisning bolagets starka position som en regional marknadsledare i Latinamerika, högkvalitativa tillgångar och starka märke.

Vidare uppger Atlas att det stödjer strategin som Millicom presenterade i februari 2022, bolagets styrelse och ledning.

I torsdags i förra veckan blev det också känt att Société Générale ökat sitt innehav i Millicom till 6,3 procent.

Vidare har Millicom bjudit 55 miljoner dollar för utestående skulder i bolagets verksamhet i Paraguay, Telecel, och 90 miljoner dollar i utestående skulder i Comcel, bolagets verksamhet i Guatemala.

"Återköpen av skulderna är en positiv signal avseende den förväntade kassaflödesgenereringen i det fjärde kvartalet", skriver Pareto Securities, som har köprekommendation på Millicom, i ett morgonbrev.

Vid 9.30-tiden hade Millicom stigit närmare 11 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera