1515
PANDORA: AKTIEN FÖLL EFTER UPPDATERAD FINANSIELL GUIDNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det danska smyckesbolaget Pandora backade 4,6 procent på fredagen efter att bolaget uppdaterat den finansiella guidningen för helåret samt redovisat tillväxt- och marginalutfall för det andra kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget spår nu att den organiska tillväxten ska hamna i intervallet 16-18 procent för helåret 2021, från den tidigare prognosen om en tillväxt på "över 12 procent". Vidare väntas rörelsemarginalen hamna i spannet 23-24 procent, från tidigare prognosen om "över 22 procent".

"Vid första anblicken ser det riktigt starkt ut", kommenterade Sydbanks analytiker Per Fogh till Ritzau, men påpekar samtidigt att konsensusestimatet för helårets organiska tillväxt ligger på omkring 18 procent.

Vidare uppgav Pandora att helårscapex väntas uppgå till omkring 1 miljard danska kronor, vilket kan jämföras med det tidigare prognosspannet om 1-1,2 miljarder.

Bolaget räknar vidare med att 25 till 30 konceptbutiker ska stängas under året.

För det andra kvartalet redovisar Pandora organisk tillväxt om 84 procent, jämfört samma period i fjol. Rörelsemarginalen för perioden var 25,2 procent.

Analytikerna hade, enligt Ritzau, förväntat sig en organisk tillväxt på 70 procent och marginal om 21,2 procent.

I snitt så var 15 procent av bolagets butiker stängda under det andra kvartalet.

Ett bättre andra kvartal än väntat, i kombination med en helårsprognos för organisk tillväxt i linje med estimaten, tyder på en något svagare utveckling under den andra halvan av 2021, uppgav Sydbank-analytikern som en möjlig anledning till kursfallet.

Bolaget redovisar delårsrapporten för det andra kvartalet den 17 augusti.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?