1515
Annons
BÖRSEN: CLAS OHLSON UPP PÅ RAPPORT OCH HÖJDA MÅL, OMXS30 -0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades oregelbundet med dragning nedåt vid lunchtid på onsdagen. Clas Ohlson var upp efter rapport och kapitalmarknadsdag och Haldex rusade efter ett bud på bolaget.

Strax efter klockan 12 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,2 procent till nivån 2.069. Aktier för drygt 5,8 miljarder var då omsatta på Stockholmsbörsen. Ute på de ledande Europabörserna var tyska DAX-index och franska CAC40 ned omkring 0,4-0,5 procent.

Storbolagsindexet toppades av Electrolux som var upp 1,8 procent och Sinch som steg 1,3 procent. I botten fanns Boliden som var ned 2,1 procent.

Klädkedjan H&M handlades upp 0,9 procent efter att sektorkollegan Inditex rapporterade ett ebitda-resultat på 1,92 miljarder euro i det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Utfallet var över förväntningarna på 1,72 miljarder euro enligt konsensus från Infront. Samtidigt redovisade Inditex starka försäljningssiffror i inledningen av den andra kvartalet.

Clas Ohlson har kapitalmarknadsdag under onsdagen och lämnade dessutom rapport under dagen. Bland annat bjöds på höjda marginalmål och extrautdelning. Det nya marginalmålet ligger inom ett intervall på 7-9 procent inklusive IFRS jämfört med tidigare nivå på 6-8 procent exklusive IFRS. Styrelsen föreslås en ordinarie utdelning på 6:75 kronor per aktie och en extrautdelning på 6:25 kronor per aktie. Väntat var en ordinarie utdelning på 6:60 kronor per aktie. Aktien stärktes 3,4 procent.

Haldex handlades upp omkring 45 procent till nivåer strax över 65 kronor efter att SAF-Holland visat förnyat intresse för fordonsunderleverantören och lagt ett rekommenderat bud om 66 kronor.

Budgivaren har redan förvärvat drygt 14 procent av Haldex bland annat genom ett förvärv av Knorr-Bremses aktiepost. Dessutom har andra ägare i Haldex motsvarande cirka 22,5 procent av de utestående aktierna i Haldex åtagit sig att acceptera budet under vissa villkor.

Gamingbolaget Embracer har gjort en riktad emission om 10,3 miljarder kronor till kursen 103:47 kronor. Teckningskursen motsvarar en premie om 15,0 procent jämfört med stängningskursen för B-aktien den 7 juni. Aktierna kommer att emitteras till spel- och esportsbolaget Savvy Gaming Group, SGG, som efter genomförandet av emissionen kommer att inneha cirka 8,1 procent av aktierna och 5,4 procent av rösterna i Embracer. Aktien handlades upp 6,2 procent på onsdagen.

Speloperatören Kindred har beviljats en spellicens av spelmyndigheten i Nederländerna. Licensen uppges vara "ett viktigt led i Kindreds strategi att verka på lokalt licensierade marknader". Aktien handlades upp cirka 8,3 procent.

Ventilationsföretaget Systemair har brutet räkenskapsår och rapporterade på onsdagen ett justerat rörelseresultat som kom in 10 procent över förväntningarna enligt konsensus från Infront. Samtidigt låg den föreslagna utdelningen om 0:90 kronor per aktie under förväntningarna vid 1:01 kronor per aktie. Aktien var upp knappt 2,6 procent.


Graf: OMXS30 onsdagen den 8 juni

imageKälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera