1515
Annons
FACEBOOK: ANSTÄLLER 10.000 I EU INOM 5 ÅR FÖR METAVERSE-BYGGE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska sociala medie-konglomeratet Facebook planerar anställa 10.000 medarbetare inom de närmaste fem åren som del av ett nytt projekt med att bygga en så kallad "metaverse"-värld, enligt besked från bolaget på måndagen.

I den metaverse-värld som Facebook ämnar utveckla kommer människor vara som en digital upplaga av sig själva och kommunicera i virtuella rum som nyttjas till allt från arbete till upplevelser såsom konserter och spel.

"Metaverse har potentialen att skapa nya kreativa, sociala och ekonomiska möjligheter och européerna kommer vara med och forma det från första början", skriver Facebook.

I september avsatte Facebook 50 miljoner dollar till utvecklingen inom ramen för det metaverse som ska byggas, men bolaget är inte ensamt i fältet. Gamingbolag som Roblox och Fortnite-skaparen Epic Games har också påbörjat utveckling.

Facebooks europeiska högkvarter är beläget i Dublin, Irland. Enligt tidningen Irish Times kommer vissa av de 10.000 jobben finnas i de befintliga lokalerna, men det framgår inte om projektet också kommer drivas av personal på andra i EU belägna orter.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera