BÖRSEN: TERMINER PEKAR UPP INFÖR FÖRSTA HANDELSDAGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Årets första handelsdag på Stockholmsbörsen såg på förhand ut att inleda på den positiva sidan, efter ett 2020 där OMXS30 under året avancerade med nära 6 procent.

Sedan Stockholmsbörsen senast hade öppet har USA hunnit med en dags handel på nyårsafton, då det breda indexet S&P 500 steg med 0,6 procent. I Asien har börserna under måndagsmorgonen mestadels stigit med tydliga uppgångar i Fastlandskina och Hongkong, men en viss nedgång i Tokyo på grund av oro över eventuellt kommande utegångsförbud på flera håll i Japan.

Strax efter klockan 8.30 hade terminerna för tyska DAX och franska CAC 40 stigit 0,5 respektive 1,0 procent. Förhandeln hos IG indikerade samtidigt en öppning för OMXS30 i trakterna av 1.887-1.888.

I helgens och morgonens nyhetsflöde märks bland annat att Immunicum har fått särläkemedelsstatus från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för bolagets kandidat ilixadencel för behandling av levercancer.

Covid-19-vaccinet från Astra Zeneca och Oxford har fått ett nödgodkännande i Indien, som planerar att genomföra en stor vacciationskampanj i landet mot covid-19.

Latour har valt att återkalla sitt uppköpserbjudande till ägarna i Allgon, med motiveringen att Latour inte anser sig kunna motivera ett högre bud på Allgon än det konkurrerande Bure lagt.

Atlas Copco köper amerikanska Purification Solutions, som tillverkar luftbehandlare och kvävegeneratorer och under 2019 hade en omsättning på motsvarande 242 miljoner kronor.

Ett annat förvärv görs av fordonsunderleverantören Concentric som köper Allied Enterprises, som är en amerikansk tillverkare av transmissionsprodukter. Köpeskillingen är på skuldfri basis 11,7 miljoner dollar kontant.

Studsvik, som är en leverantör till kärnkraftsindustrin, har tecknat ett avtal i Ryssland till ett värde av cirka 100 miljoner kronor med kunden TVEL.

Konsultföretaget BTS köper amerikanska Bates Communications, som under 2020 hade intäkter överstigande 7 miljoner dollar med 23 anställda.

Skalpkylningsbolaget Paxman har meddelat att American Medical Association (AMA) utfärdat två separata CPT-koder för mekanisk skalpkylning. Enligt bolaget är AMA:s utfärdande av två CPT-koder av kategori III en nyckelkomponent för Paxmans ersättnings- och affärsstrategier.

Nischer Properties och Nyhem Bostad har tecknat avtal om försäljning av aktierna i Nischer Järfälla 1 AB och därmed indirekt en fastighet med 153 byggrätter i Järfälla för 70 miljoner kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?