1515
CREDIT SUISSE: SVENSKE CHRISTIAN GELLERSTAD STYRELSENOMINERAD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den svenske förmögenhetsförvaltaren Christian Gellerstad föreslås som ny medlem i Credit Suisse styrelse, framgår av ett pressmeddelande.

Christian Gellerstad har en 20-årig karriär inom schweizisk bankverksamhet bakom sig och han har även arbetat i Bahamas och Luxemburg, framgår av hans cv.

Han anslöt till Credit Suisse från den tidigare arbetsgivaren Pictet Group, också det en schweizisk bank, under 2019.

Han har sedan 2019 suttit i fyra olika kommittéer i banken, samtliga fokuserade på uppförande, regelefterlevnad och kompensations- och bonusfrågor.

Nomineringen meddelas kort efter att den vinstvarning som följt kollapsen av den amerikanska hedgefonden och storkunden Archegos, dit banken lånat ut stora krediter, samt en radda andra skandaler.

I samma pressmeddelande där Christian Gellerstad presenteras framgår också att ordföranden Urs Rohner inte kommer att ställa upp för omval vid stämman den 30 april, skriver Credit Suisse. Han lämnar så väl styrelsen som bolagsledningen, framgår vidare.

I stället föreslås Peter Derendinger till posten som ordförande.

Archegos kollapsade på grund av att ett flertal stora innehav började falla i kurs. Innehaven var upptagna via tung belåning på swap-marknaden och hävstången var mycket hög varför förloppet blev dramatiskt. Flera andra banker var involverade i den tvångsförsäljning som blev konsekvensen, men Credit Suisse var bland de sista att "komma ut genom dörren" vid sidan av japanska Nomura.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?