1515
BANG & OLUFSEN: TILLVÄXT 16% 3 KV, POSITIVT RÖRELSERESULTAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danska hemelektroniktillverkaren Bang & Olufsen hade en intäktstillväxt om 16 procent i lokal valuta under det tredje kvartalet, december-februari, i det brutna räkenskapsåret 2020/21. Det var det tredje kvartalet i rad med tvåsiffrig tillväxt.

Det framgår av delårsrapporten på torsdagsmorgonen.

Intäkterna uppgick till 698 miljoner danska kronor (613) och bruttomarginalen landade på 44,9 procent (43,9).

Justerat rörelseresultat blev 34 miljoner danska kronor (2) medan rapporterat rörelseresultat, uppgick till 28 miljoner danska kronor (-1).

Fritt kassaflöde blev 8 miljoner danska kronor (39).

"Trots den globala komponentbristen och pandemirestriktioner, nådde vi tvåsiffrig tillväxt för det tredje kvartalet i rad och levererade positivt rörelseresultat och fritt kassaflöde … Vi har fortfarande mycket arbete framför oss och covid-19 kommer att påverka vår verksamhet även under fjärde kvartalet. Men vi är på väg att leverera på våra egna förväntningar för räkenskapsåret", skriver vd Kristian Teär i en kommentar i rapporten.

Bang & Olufsen upprepar sin helårsprognos för intäkter, 2-3-2,5 miljarder danska kronor, och även för det justerade rörelseresultatet som väntas hamna i intervallet -50 till +25 miljoner danska kronor. Bolaget snävar in prognosintervallet för fritt kassaflöde till en övre delen av tidigare angivet prognosspann, och spår ett fritt kassaflöde på 0-100 miljoner danska kronor, mot tidigare -50 till +100 miljoner danska kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?