Annons
Kone: Kinas fastighetspolitik gör skillnad
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 60 EUR (50) inför rapporten för det fjärde kvartalet. Tack vare förväntad medvind i Kina från en förstärkt fastighetspolitik, samt sannolikt lägre råvaru- och logistikkostnader 2023, är vi fortfarande köpare av aktien, trots en trolig fortsatt svaghet under fjärde kvartalet. Vår vinst per aktie-prognos är totalt sett något högre. Tidiga signaler om disinflation och förbättrade utsikter för Kina gör att vi höjer vår riktkurs.


Viktiga resultat

Vi förväntar oss att orderingången kommer att minska med 6,9 procent i lokala valutor och att den justerade ebit-marginalen kommer att krympa med 130 baspunkter till 11,7 procent under fjärde kvartalet, främst på grund av nedstängningar och covid i Kina, samt motvind från en pågående kostnadsinflation.


Med tanke på Kinas upptrappade fastighetspolitik förväntar vi oss att marknaden för ny utrustning kommer att inleda sin efterlängtade återhämtning under andra halvåret 2023, även om första halvåret sannolikt fortfarande kommer att vara tufft.


Vi förväntar oss en medvind från lägre råvaru- och logistikkostnader under 2023.


Prognosöversyn

Våra siffror för vinst per aktie totalt sett upp med 2,3 procent för 2022-2024. Vi antar en starkare återhämtning i Kina 2024 och sannolikt lägre råvaru- och logistikkostnader 2023.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera