SATS: EBITDA SJÖNK TILL 289 MLN NOK (401) I COVID-PRÄGLAT 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gymkedjan Sats ebitda landade på 289 miljoner norska kronor i det andra kvartalet, framgår av delårsrapporten. Det var lägre än fjolårets ebitda-resultat på 401 miljoner norska kronor, i spåren av coronapandmein.

Norska Sats omsättning kom in på 744 miljoner norska kronor, ned från 1.003 miljoner norska kronor samma period i fjol.

"Kvartalet domineras av covid-19 och den nedstängning som pågått och avsevärt påverkat den finansiella prestationen. De negativa effekterna före statliga stödkompensationer uppgår till 520 miljoner norska kronor på omsättningen, medan den uppskattade negativa effekten på ebitda var 270 miljoner norska kronor", skriver Sats.

Antalet medlemmar var 652.000 vid utgången av andra kvartalet, en minskning från 687.000 medlemmar vid utgången av andra kvartalet 2019.

"Medlemsbasen reducerades med 5 procent jämfört med andra kvartalet 2019. Reduktionen var dock inte primärt resultatet av ökade avhopp, utan kom snarare i form av förlorad försäljning av nya medlemskap under nedstängningsperioden. Antalet avhopp var i linje med fjolåret", skriver gymkedjan.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?