1515
Annons
ABLIVA: POSITIVT RESULTAT FRÅN KLINISK FAS 1A/B MED KL1333

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Abliva, som utvecklar läkemedel för behandling av sällsynta och allvarliga primära mitokondriella sjukdomar, aviserar att den kliniska fas 1a/b-studien med KL1333 har genererat positiva säkerhets- och farmakokinetiska data. Studien visar även tecken på effekt i relevanta kliniska effektmått hos patienter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

KL1333 är Ablivas läkemedelskandidat för oral långtidsbehandling av primära mitokondriella sjukdomar.

Det primära syftet med den dubbelblindade, randomiserade, placebokontrollerade fas 1a/b-studie var att utvärdera säkerheten och omsättningen i kroppen för KL1333, både hos friska frivilliga och hos patienter med primär mitokondriell sjukdom.

Bolaget uppger att data från studien bekräftar data för ökande engångsdoser från en tidigare fas 1-studie och visar data för multipla ökande doser.

I en kohort av åtta patienter med primära mitokondriella sjukdomar fanns det tecken på effekt i relevanta kliniska effektmått, inklusive patientrapporterade mått på uttalad trötthet och utmattning.

"Vi var mycket nöjda med att se förändringen i två oberoende skalor för uttalad trötthet och utmattning efter bara 10 dagars dosering", kommenterar bolagets medicinska chef Magnus Hansson i pressmeddelandet.

Vidare uppger bolaget att patienterna med störst exponering av KL1333 fick bäst effekt med kliniskt meningsfulla förbättringar för alla tre effektmåtten.

Abliva har i ett tidigare pressmeddelande aviserat att inga allvarliga biverkningar har rapporterats i studien, något som upprepas i dagens pressmeddelande.

Abliva planerar att starta en klinisk fas 2/3-effektstudie under andra halvåret 2021.

"Bolaget kommer nu att granska samtliga data och arbeta på att slutföra det kliniska prövningsprotokollet för att gå vidare till att lämna in en IND-ansökan senare i år", kommenterar vd Ellen Donnelly i pressmeddelandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?