1515
PANDORA: SEKTORKOLLEGAN SIGNET VÄXTE 5,6% I JULHANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Smyckesbutikskedjan Signet, världens största smyckeskedja och en stor återförsäljare av danska Pandoras smycken, sålde under den nioveckorsperiod som avslutades den 2 januari för 1,8 miljarder dollar.

Det rapporterade bolaget i en preliminär försäljningsrapport gällande julhandeln.

Försäljningen i jämförbara butiker steg preliminärt med 5,6 procent jämfört med motsvarande period året före. Onlineförsäljningen steg med 61 procent, medan försäljningen i de fysiska butikerna sjönk med 4,1 procent.

I Nordamerika ökade den jämförbara försäljningen med 7,8 procent. Försäljningen i övriga världen sjönk drygt 19 procent, vilket bolaget förklarar med statliga nedstängningar av butiker i Storbritannien.

För det fjärde kvartalet, november-januari, i Signets räkenskapsår räknar bolaget med att försäljningen i jämförbara butiker stiger med 4-5 procent och att den totala försäljningen uppgår till 2,10-2,12 miljarder dollar. Förväntningarna var enligt S&P Global Market Intelligence sammanställning intäkter på 2,01 miljarder dollar.

Det justerade rörelseresultatet för kvartalet spås av Signet uppgå till 255-270 miljoner dollar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?