1515
BÖRSEN: INDIKERAS ÖPPNA UNDER NOLLSTRECKET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen indikeras öppna nedåt på torsdagen. Under onsdagen steg New York-börserna på bred front trots indikationer från representanthuset att samtalen kring de nya stimulanserna som marknaden inväntar går trögt.

I Stockholm noteras en rad rapporter på torsdagsmorgonen.

Omkring klockan 8.40 var terminen för tyska DAX 0,1 procent upp samtidigt som franska CAC 40 i Paris noterades 0,4 procent lägre. För Stockholmsbörsens OMXS30-index pekade förhandeln hos IG Markets på en öppning 0,4 procent ned.

De asiatiska marknaderna hade en blandad utveckling på torsdagen med uppgång i Tokyo och mindre rörelser i Hongkong och Shanghai.

Fingerprint Cards redovisade ett rörelseresultat om -16,7 miljoner kronor för det andra kvartalet (+6,2). Nettoomsättningen sjönk samtidigt till 282 miljoner kronor (382). Bruttomarginalerna sjönk till 21 procent drivet av högre inköpspriser, enligt vd Christian Fredrikson som anser att resultatnivån inte var tillfredsställande.

Oljebolaget Shamaran Petroleum redovisade ett nettoresultat på -14,6 miljoner dollar (4,1) för det andra kvartalet 2020. Intäkterna uppgick till 7,4 miljoner dollar (15,1). Intäkterna påverkades kraftigt av det dramatiska fallet i oljepriset under perioden, skriver bolaget.

Spelbolaget Embracer presterade en organisk tillväxt i affärsområdet Games om på 71 procent sitt första kvartal (april-juni). Rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) blev 965 miljoner kronor, vilket kan ställas i relation mot förväntningarna på 675 miljoner kronor.

Embracer offentliggjorde även en rad förvärv under morgonen. Bland annat 4A Games, en oberoende utvecklare av AAA-spel för PC och konsol som bland annat ligger bakom spelserien Metro. Embracer betalar cirka 36 miljoner dollar på en kassa- och skuldfri basis och betalas kontant samt med nyemitterade B-aktier, med möjlighet på tilläggsköpeskilling på högst 35 miljoner dollar, för A4 Games som förväntas omsätta 20 miljoner euro på helårsbasis.

Ytterligare rapport från gamingsektorn bjöd G5 Entertainment på, med ett resultat efter skatt på 39,3 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (16,9).

Leo Vegas presenterade ett resultat över förväntan. Även de preliminära intäkterna hade ökat med 5 procent till 30,7 miljoner euro i juli jämfört med samma månad föregående år (29,3).

"Vår bedömning är att spelmarknaden har återgått till ett mer normalt läge i juli, och med ett naturligt spelarskifte från casino tillbaka till sport sedan de stora sportligorna öppnat upp igen", skriver vd Gustaf Hagman i rapporten för det andra kvartalet 2020.

Xspray Pharma meddelar att den första studien med produktkandidaten HyNap-Dasa preliminärt inte uppfyllde kraven på statistisk bioekvivalens på grund av för stor variation i de farmakokinetiska parametrarna för referensprodukten Sprycel.

Medicinteknikbolaget Bactiguard redovisar ett resultat efter skatt på -0,3 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-5,6), varav 1,9 miljoner kronor är en IFRS-relaterad justering av kvittningsemission. Nettoomsättningen uppgick till 48,2 miljoner kronor (33).

Forskningsbolaget Calliditas rapporterade och presenterade även de ett förvärv, men av en kontrollpost. Bolaget omsatte inget i kvartalet och redovisade ett redovisar ett resultat efter skatt på -61,3 miljoner kronor. Förvärvet avser Genkyotex, vilka Calliditas förvärvar till 62,7 procent för 20,3 miljoner euro kontant.

Ferronordic, återförsäljare av anläggningsmaskiner, redovisade ett resultat efter skatt på 76 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (73). Omsättningen uppgick till 1.203 miljoner kronor (1.100).

På rekommendationsfronten höjde Pareto Securities riktkursen för Stillfront till 1.015 kronor från 814 kronor. Rekommendationen köp upprepades. Nordea har höjt rekommendationen på Lundin Gold till köp.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?