1515
PANDORA: HÖJER PROGNOS FÖR 2020 (NY)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danska smyckestillverkaren Pandora räknar med att tillväxt och resultat för helåret 2020 kommer att överträffa tidigare förväntningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Organisk tillväxt för 2020 väntas nu bli minst 1 procentenhet bättre än den övre delen av prognosintervallet -14 till -17 procent. Rörelsemarginalen väntas överträffa övre delen av prognosspannet 17,5-19,0 procent.

Pandora startade det fjärde kvartalet med positiv organisk tillväxt i oktober och november. December har påverkats av en "intäktsfasning" från december till november men underliggande utveckling fortsätter att vara god och intäkterna i december överträffade förväntningarna, skriver Pandora.

I snitt var över 10 procent av de fysiska butikerna temporärt stängda under fjärde kvartalet. Den negativa effekten av butiksrestriktioner till följd av covid-19 verkar dock ha motverkats av en icke återkommande positiv effekt av omfördelning av konsumtionen från resor och tjänster till presenter och varor.

Pandoras fullständiga rapport för fjärde kvartalet 2020 kommer att släppas den 4 februari.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?