Annons
Tesla flaggar för att bilarna inte godkänns som helt självkörande i år
Elbilstillverkaren Teslas flaggar för att bilarna inte väntas få godkännande av myndigheter som helt självkörande i år. Det sade Elon Musk i samband med onsdagskvällens delårsrapport, enligt Reuters.

Tesla säljer tilläggsprogrammet "Full Self-Driving" (FSD) för 15 000 dollar. FSD gör det möjligt för bilarna att byta körfält och parkera autonomt. Det kompletterar standardfunktionen "Autopilot".

Bilarna måste dock fortfarande köras under mänsklig övervakning. För att få köras helt utan mänsklig övervakning behövs myndighetsgodkännande.

Musk meddelade att alla FSD-användare i Nordamerika kommer få en uppgraderad version i slutet av året. "Bilen kommer att kunna ta dig från ditt hem till ditt arbete, din väns hus, mataffären utan att du rör ratten", sade han.

"Det är en separat fråga om den kommer att få ett myndighetsgodkännande. Den kommer inte att få något godkännande vid den tidpunkten", tillade han.

Musk sade också att de hoppas kunna tillhandahålla en uppdatering av FSD år 2023 som kan visa tillsynsmyndigheterna att bilen är mycket säkrare än den genomsnittliga människan.

"Musk öppnar för möjligheten att Tesla kommer att ha en svårare väg till godkännande för FSD med tanke på den skärpta kontrollen från NHTSA och andra myndigheter", säger Craig Irwin, analytiker på Roth Capital.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera