1515
APPLE: SÄNKER PRODUKTION AV IPHONE 12 MED 20% - NIKKEI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Techbolaget Apple har beslutat att sänka produktionsordervolymer mot leverantörer med 20 procent avseende den minsta av Iphone 12, rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor.

Neddragningen i ordervolym hänvisas av den japanska tidningens källor till en klart lägre efterfrågan för den minsta modellen i uppsättningen, den så kallade Iphone 12 Mini.

Produktionsplanerna fastställdes i slutet av 2020, kort efter att Apple lanserat Iphone 12, som är den första telefonmodellen från bolaget som är utrustad med 5G-chip.

Vid beställningstillfället låg ordervolymen på 96 miljoner Iphone 12 och de andra modeller som fortsatt tillverkas under första halvåret 2021 i form av Iphone 11 och Iphone SE, enligt Nikkei. Numer siktar i stället Apple på att få 75 miljoner enheter levererade.

Apple ska dock ha förtydligat för leverantörerna att målet fortsatt är att 230 miljoner telefoner behöver monteras under 2021 i sin helhet, 11 procent fler än under 2020.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?