1515
ADVERTY: INTRESSET ALDRIG STÖRRE ENLIGT VD, AKTIEN NED 15%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Adverty, som arbetar med teknik för displayannonsering, hade under det första kvartalet intäkter som uppgick till 0,2 miljoner kronor (0,8) medan rörelseresultatet före av- och nedskrivningar (ebitda) uppgick till -5,3 miljoner kronor (-3,4).

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Advertys vd Tobias Knutsson menar, tillsammans med många andra aktörer inom branschen, att 2021 blir året då in-game-annonsering kommer att dra igång på allvar, och flera signaler tyder enligt honom på att så kommer att bli fallet.

Flera av världens största mediebyrånätverk har nyligen sjösatt nya avdelningar med fokus på just in-game-annonsering.

"Dessa byråer och andra mediebyråer runt om i världen, stora som små, tar i dag kontakt med oss för att få veta mer om in-game, hur vår tekniklösning fungerar och hur detta kan gynna deras kunder", skriver Tobias Knutsson i delårsrapporten.

Tobias Knutsson uppger dessutom att intresset för Adverty aldrig varit större, från kunder och leverantörer till media och investerare.

"Med en fullproppad roadmap gällande både teknikutveckling och samarbetspartners valde vi därför att tidigarelägga vår optionsinlösen från vår senaste nyemission, för att med fylld kassa kunna accelerera områden vilka för tillfället är extra viktiga. Verksamheten går enligt plan och vi känner oss trygga med vart vi är på väg", skriver Tobias Knutsson vidare i sitt vd-ord.

Advertys aktie har under det senaste året stigit mycket kraftigt, upp hela 119 procent. Efter nyår har dock utvecklingen varit betydligt svagare för aktien och på rapportdagen, tisdag, sjönk aktien 15 procent till 9:10 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?