1515
H&M: ANTALET STÄNGDA BUTIKER ÖKAR PÅ NYTT, NU CA 770 ST (NY)

(Tillägg: femte och sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Antalet tillfälligt stänga butiker på grund av coronapandemin har på nytt ökat inom H&M-gruppen och i dagsläget rör det sig om cirka 770 stycken.

Det uppger H&M-gruppens pressavdelning i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Bakom ökningen ligger främst nya nedstängningar i Tyskland, men även på marknader som Nederländerna och Danmark.

"Men antalet ändras från dag till dag. Majoriteten av de butiker som fortfarande är öppna har fortsatta restriktioner", skriver pressavdelningen.

I Tyskland har H&M-gruppen ungefär 460 butiker (utgången av augusti) och beskedet från myndigheterna är att all "icke nödvändig" handel ska hålla stängt till och med den 10 januari.

I Danmark, där bolaget har 107 butiker, har restriktioner införts som stängt ner alla köpcenter och tanken är att även övriga butiker ska stängas efter julafton. Planen är att på nytt öppna den 3 januari.

I början av veckan var 130 butiker tillfälligt stängda efter att antalet gradvis minskat från den senaste toppen på cirka 1.200 stängda butiker som noterades i mitten av november.

Som mest under pandemins första våg hade H&M-gruppen i mitten av april ungefär 4.000 butiker, av totalt cirka 5.000, tillfälligt stängda.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?