1515
HEALTHCARE DIREKT: STORÄGAREN OM SWEDENCARES UTSIKTER

https://www.youtube.com/watch?v=cL1B-kLfnBIimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av programmet.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans avsnitt gästas vi av Håkan Svanberg, storägare och styrelseledamot i djurhälsobolaget Swedencare. Vi frågar vad det är som gör Swedencare till en så intressant placering och hur Håkan Svanberg ser på tillväxten i Swedencare. Inte minst tar vi upp förvärvet av RXV Enterprises som tillkännagavs under onsdagskvällen.

I slutet på förra veckan godkände den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA den femte cellterapibehandlingen CAR-T från Bristol Myers Squibb. Läkemedlet Abecma ska behandla blodcancerformen multipelt myelom – samma område som svenska Oncopeptides verkar inom. Healthcare Direkt har gjort en intervju med Oncopeptides medicinska chef Klaas Bakker.

I nyhetsdelen av programmet tar vi upp avtalet mellan Iconovo och ISR (Immune System Regulation) för utveckling av ett inhalerat covid-19-vaccin. Både Iconovo såväl som ISR steg på onsdagen, Iconovo med 9 procent och ISR med 7 procent.

Immunovia har presenterat resultat från sin valideringsstudie i USA. ABG, som har en säljrekommendation för aktien med en riktkurs på 94 kronor kommenterade att patienter med symtom inte tagits med i studien. Bolagets ledning och ABG verkar även ha en skild uppfattning om hur stor användning av blodtestet för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer kommer att få inom olika patientgrupper.

Läkemedelsmyndigheten i Kina rekommenderar Lidds att genomföra en internationell multicenterstudie med läkemedelskandidaten Liprica Depot vid behandling av prostatacancer. Bolagets partner i Kina, Jiangxi Puheng Pharma kommer därför inte att inlämna en ansökan om påskyndad godkännandeprocess i landet. Lidds aktie föll 16 procent på tisdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?