1515
TECH: SPOTIFY VITTNAR MOT APPLE OCH GOOGLE I SENATSFÖRHÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotify kommer avlägga vittnesmål mot techkonglomeraten Apple och Google i ett förhöra i den amerikanska senaten om den dominans som råder inom operativsystem, där den svenska musikstreamingtjänsten klagat på de rådande intäktsdelningsprinciperna.

Spotifys medverkan, som florerat som en eventualitet i internationell affärspress, bekräftades av senatskommitténs panel på måndagskvällen. Bolaget kommer ge sin syn på den upplevda orättvisa som ger Apple och Google konkurrensmässiga fördelar för egna musikstreamingtjänsten genom den juridiske chefen Horacio Gutierrez. Förhöret kommer äga rum i senatens kommitté för konkurrensfrågor på onsdag.

I förhöret ska också dejtingtjänsten Match Group och konsumentelektronikbolaget Tile vittna.

Panelen leds av senatorn Amy Klobuchar, som i fjol ställde upp som presidentvalskandidat för Demokraterna, och Republikanernas ledande kommittémedlem Mike Lee.

Förhöret ses som ett led i konkurrens- och monopolutredningar mot plattformsbolagen Facebook, Apple, Amazon och Google som trappats upp sedan omkring ett år tillbaka. Utredningarna är dock bredare än att enbart handla om konkurrens, då den också inkluderar frågor som yttrandefrihet och persondataskydd för användare.

Liknande utredningar mot de amerikanska plattformsbolagen pågår också i flera andra länder och även i EU.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?