OSCAR PROPERTIES: ÄNDRAR REDOVISNINGSPRINCIP BOSTADSUTVECKLING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadsutvecklaren Oscar Properties har beslutat att ändra redovisningsprincip avseende bostadsutveckling genom bostadsrättsföreningar. Det innebär att bostadsrättsföreningarna kommer att konsolideras i Oscar Properties räkenskaper från och med den 1 januari 2020.

Det meddelar Oscar Properties i ett pressmeddelande vars innehåll innebär att bolaget anpassar sig till Finansinspektionens syn i frågan, likt vad många andra företag i sektorn redan har aviserat att de ska göra.

Oscar Properties har sedan börsintroduktionen följt den tolkning av IFRS 10 Koncernredovisning som initialt gjordes. Oscar Properties framhåller att bolaget har följt den praxis som har använts inom branschen och att tolkningen har delats av företagets revisorer. Finansinspektionens preliminära bedömning är dock att Oscar Properties inte har upprättat koncernredovisningen i enlighet med IFRS 10.

I november 2019 meddelade Finansinspektionen att de överlämnat ärendet för sanktionsprövning. Den 28 januari 2020 erhöll Oscar Properties ytterligare en skrivelse där det framgick att det är Finansinspektionens uppfattning att konsolidering ska ske av de bostadsrättsföreningar som Oscar Properties har tecknat avtal med om uppförande av bostäder.

"Oscar Properties gör bedömningen att Finansinspektionens preliminära uppfattning kommer vara Finansinspektionens slutgiltiga ställningstagande och Oscar Properties har därför beslutat att ändra redovisningsprinciper", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Oscar Properties har under hösten, som tidigare har kommunicerats, haft möten och skriftlig dialog med Finansinspektionen i frågan.

Vidare meddelas att Oscar Properties delårsrapport för första kvartalet senareläggs till den 28 maj från den 6 maj.

"Med anledning av att Oscar Properties inför de ändrade redovisningsprinciperna från den 1 januari 2020, framflyttar Oscar Properties publiceringen", skriver bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?