1515
Annons
NORDNET: SAAB OCH SSAB VAR POPULÄRA KÖP UNDER MARS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investor, SBB och SSAB var de mest köpta aktierna hos Nordnets kunder under mars, medan Hemnet och Telia var de mest sålda.

Det framgår av nätmäklarens månadsstatistik.

I övrigt präglades Nordnetkundernas aktiehandel av den ryska invasionen av Ukraina och bolag där efterfrågan antas gynnas av kriget har varit flitigt köpta under månaden. Nordnets sparekonom Frida Bratt säger i en kommentar att Saab under mars varit den femte mest nettoköpta aktien och att antalet Nordnetkunder som äger aktien har ökat med 45 procent.

Stålbolaget SSAB var den tredje mest nettoköpta aktien hos Nordnet.

"Stålpriserna har rusat sedan Rysslands invasion av Ukraina, eftersom kriget väntas orsaka ett ännu större underutbud av stål, samtidigt som en del kinesisk stålproduktion har pausats på grund av smittspridning", säger Frida Bratt.

Hon tillägger att bolagets kunder också har fortsatt att köpa Ericsson.

"Medan institutionella investerare möjligen drar öronen åt sig av ESG-skäl så har privatpersoner storköpt i aktien ända sedan härvan kring eventuella IS-mutor i Irak briserade i mitten av februari", säger Frida Bratt.

Hos Avanza, vars månadsstatistik redovisades i onsdags, var de mest nettoköpta aktierna under mars Volvo, Swedbank och Avanza.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?