1515
XSPRAY: REDEYE SÄNKER RIKTVÄRDE I BASSCENARIO TILL 170 KR (200)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Redeye sänker, efter förra veckans resultat från bioekvivalensstudierna med Hynap-Dasa, sitt riktvärde i basscenariot till 170 kronor från tidigare 200 kronor.

Det framgår av en analyskommentar på måndagen.

Trots utfallet ser Redeye ett starkt fundamentalt case i Xspray. Den nya formuleringen med en potentiellt förbättrad version av originalläkemedlet Sprycel väntas dock bli avgörande för positiv utveckling för aktien.

Vad gäller en förbättrad version påpekar Redeye att en framgångsrik utveckling av en sådan version kräver marknadsföringsinsatser, då den inte kommer att vara utbytbar mot Sprycel utan kräva att läkarkåren aktivt skriver ut läkemedlet.

C-formuleringen av Hynap-Dasa, som ska ligga till grund för en så kallad generisk Anda-ansökan, kräver en utförd stabiliseringsstudie som väntas ta sex månader att genomföra. Denna studie väntas inledas under det andra kvartalet med utläsning av resultat i det tredje kvartalet. En eventuell Anda-ansökan kan då äga rum mot slutet av 2021 eller i början på det första kvartalet 2022.

Den globala försäljningen av Sprycel uppgick under 2020 till 2,1 miljarder dollar, varav 1,3 miljarder dollar avsåg enbart USA-marknaden.

I mitten av januari 2021 sade Xspray Pharmas vd Per Andersson till Nyhetsbyrån Direkt:

"Jag försöker allt jag kan för att chansa på tiden. Den här föreningen (Sprycel, Direkts anm.) säljer för en miljard i månaden och jag kan ta rätt många procent av den marknaden så det är rätt mycket pengar per månad som är på spel. Det är en enormt bra anledning att försöka", sade Xsprays vd Per Andersson.

Substanspatentet för originalläkemedlet Sprycel från amerikanska Bristol Myers Squibb (BMS) löpte ut den 28 december 2020. Sekundära Sprycel-patent som Xspray Pharma inte berörs av, med sina så kallade amorfa versioner, löper dock fortsatt till 2026. Det ger bolaget en tidslucka av semi-exklusivitet.

"Vi har räknat med den (semi-exklusiveten, Direkts anm.) till september 2024 för då har den första generikan fått tillåtelse att komma in med BMS", sade Per Andersson i mitten av januari.

Redeye justerar även ned sina riktvärden i ett positivt bull-scenario och ett negativt bear-scenario. I det positiva scenariot sänks riktvärdet till 500 kronor från tidigare 600 kronor medan motsvarande sänkning i det negativa scenariot innebär går till 75 kronor från tidigare 115 kronor.

Xspray Pharma-aktien, som föll 19 procent på fredagen, handlas vid klockan 10 på måndagen upp 0,2 procent vid 86:80 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?