1515
RATOS: SÄLJER BISNODE TILL D&B, REAVINST 2 MDR KR (NY)

(Lägger till: lägger till från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ratos säljer affärsinformationsföretaget Bisnode till det amerikanska börsnoterade bolaget Dun & Bradstreet, D&B.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ratos får cirka 3,9 miljarder kronor för sin 70-procentiga andel och gör en reavinst om cirka 2 miljarder kronor.

Av köpeskillingen utgörs 25 procent, alltså cirka 1 miljard kronor, av aktier i Dun & Bradsteet som är noterat på New York-börsen.

Även den andra delägaren av Bisnode, Bonnier, säljer sin andel och den var på 30 procent.

Som en del av affären, och utöver försäljningssumman ovan, kommer Ratos att få en utdelning om 175 miljoner kronor i utdelning från Bisnode i det fjärde kvartalet.

"Det här är en bra affär för Ratos som dessutom gör att vi frigör kapital och kan höja tempot i vår affärsplan, med ambitionen att investera i organisk tillväxt och marginaltillväxt i den befintliga portföljen samt tilläggs- och potentiella nyförvärv", säger Ratos vd Jonas Wiström.

Ratos skriver även att försäljningen av Bisnode skapar finansiella förutsättningar för "att genomföra de tilläggs- och potentiella nyförvärv som utgör en del av planen för att bygga Ratos vidare."

Bisnode och D&B har haft ett samarbete sedan 2003 där Bisnode varit återförsäljare av det amerikanska bolagets produkter. De två bolagen kompletterar varandra väl geografiskt, lyfter Ratos fram i sitt pressmeddelande.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?