Annons
ONCOPEPTIDES: DNB MARKETS SÄNKER RIKTKURS TILL 28 KR (55) (NY)

(Tillägg: från stycke tre och uppdaterar kursinformation)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB Markets sänker riktkursen för Oncopeptides till 28 kronor från 55 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Odac-mötet (Oncologic Drugs Advisory Committee), som avlutades runt midnatt på natten mot fredag, bedömer DNB har satt den sista spiken i kistan för Pepaxto i USA. Även om FDA inte har avgett det slutgiltiga beskedet anser analyshuset att oddsen till stor del är emot Pepaxto och Oncopeptides i detta läge.

Som en följd av det har DNB tagit bort USA-marknaden för Pepaxto i sin värderingsmodell och samtidigt justerat det potentiella upptaget av läkemedlet i Europa.

Som DNB ser på saken är bekräftande studier av Ocean orealistiska. Den mest logiska vägen till marknaden i Europa bedömer DNB vara en utlicensiering till en partner. Analyshuset har justerat ned sina värden för ett sådant potentiellt avtal och räknar nu även med en lägre marknadspenetration i Europa.

Aktien backade 22 procent till 10:13 kronor under den tidiga fredagshandeln.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera