ALIMAK: OMSTRUKTURERAR, SKA SPARA CA 60 MLN KR PER ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bygghissbolaget Alimak omstrukturerar och omorganiserar och bedömer att detta leder till årliga besparingar på cirka 60 miljoner kronor med full effekt vid slutet av första halvåret 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Relaterade jämförelsestörande kostnader uppgår till cirka 60 miljoner, varav 35 miljoner tas under tredje kvartalet och 25 miljoner under fjärde kvartalet.

Omorganisationen, ihop med omstrukturering, kommer resultera i en nettominskning av cirka 120 anställda, varav 80 i produktionen och 40 inom försäljning och administration.

Ovan är del av det trestegsprogram som Alimak kommer att presentera i detalj vid den digitala investerarpresentation som enligt tidigare besked ska hållas på torsdag.

En del av programmet är en omorganisering av koncernens verksamhet till fyra kundcentrerade divisioner: Construction, Industrial, BMU och Wind. Det nuvarande affärsområdet After Sales kommer integreras in i divisionerna. Den nya organisationen, och påföljande rapporteringsstruktur, kommer att träda i kraft per den 1 januari 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?