1515
BOLIDEN: FD VD:AR I EPIROC RESPEKTIVE STORA ENSO TILL STYRELSEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Valberedningen i gruv- och metallbolaget Boliden föreslår att Per Lindberg och Karl-Henrik Sundström ska ta plats i bolagets styrelse.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Per Lindberg har varit vd för Billerud Korsnäs och senast på Epiroc, en post han lämnade under 2020.

Karl-Henrik Sundström har bland annat varit finanschef på Ericsson och vd för Stora Enso.

Tom Erixon, vd för Alfa Laval, ställer inte upp för omval. Den 23 september rapporterade Dagens Industri att Tom Erixson var påtänkt som ny ordförande i Bolidens styrelse, men att han beslutat sig för att helt lämna styrelsen i gruvbolaget. I mitten av september utsågs Tom Erixon till ordförande i ÅF Pöyry och Tom Erixson sade till tidningen att han tycker att att en vd i ett publikt bolag möjligen kan ha ett externt uppdrag, men inte två.

Av tisdagens pressmeddelande framgår Anders Ullberg föreslås sitta kvar som styrelsens ordförande. I övrigt föreslås omval av ledamöterna Helene Biström, Perttu Louhiluto, Michael G:son Löw, Elisabeth Nilsson och Pia Rudengren.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?