ATVEXA: ÖKADE INTÄKTER OCH RÖRELSERESULTAT 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Utbildningsbolaget Atvexa, vars aktie handlas på First North, redovisar ett rörelseresultat på 26 miljoner kronor (14) för det andra kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020. Exklusive effekter av införandet av IFRS 16 uppgick rörelseresultatet till 19 miljoner.

Intäkterna uppgick till 470 miljoner kronor (436).

Rörelsemarginalen, exklusive effekter av IFRS 16, uppgick till 4,1 procent (3,2).

Det gångna kvartalet beskrivs av bolaget som tufft och präglat av den pågående pandemin och olika regeringars reaktion på pandemin. Effekterna beskrivs dock som begränsade och ingen personal har permitterats eller blivit uppsagd.

Dock har bolaget ökat kostnaderna något till följd av vikarier och inhyrd personal samt vissa satsningar för att anpassa verksamheterna, men det hela balanseras av bland annat sänkta arbetsgivaravgift, uppges det.

Under kvartalet har bolaget tagit kostnader relaterade till förberedelserna för det tidigare aviserade listbytet till Nasdaq Small Cap som planeras i slutet på detta kalenderår givet att aktiemarknaden är stabil.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?