Annons
NEW YORK: BRETT UPPÅT, NVIDIA STEG PÅ RAPPORT, S&P 500 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter en inledning över nollstrecket hade uppgångarna på USA-börserna tilltagit något en och en halv timme in i torsdagshandeln. Sektorsvis var alla sektorer på grön mark, med undantag för bolag inom samhällsservice.

Omkring klockan 17.10 hade Dow Jones industriindex stigit 0,3 på procent till 33.072 samtidigt som Nasdaqs kompositindex noterades 0,9 procent högre till 12.549 och det bredare S&P 500 var upp 0,8 procent till 4.172.

Halvledartillverkaren Nvidia rapporterade på onsdagskvällen efter börsstängning ett justerat resultat på 0:51 dollar för kvartalet, vilket var i linje med analytikernas förväntningar. Bolagets prognos över intäkterna för det tredje kvartalet landade samtidigt på 5,9 miljarder dollar, en siffra som var under analytikernas förväntningar på 6,9 miljarder dollar. Aktien, som inledningsvis tappade mark, vände därefter uppåt till plus 2,2 procent.

Starkt gick det för molndatabolaget Snowflake som lyfte närmare 20 procent. Uppgången kom efter att bolagets kvartalssiffror låg över analytikernas förväntningar.

Peloton, som tillverkar interaktiv träningsutrustning, föll över i stället 20 procent. Bolagets delårsrapport vittnade om en ökad förlust och vd:n Barry McCarthy har lanserat en "aggressiv" plan för att vända på skutan. På onsdagen steg aktien kraftigt med uppgångar över 20 procent efter att ett avtal med Amazon gått i mål.

Tesla, som på torsdagen handlades efter att aktien delats på 3, var ned 1,5 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 2 punkter till 3,09 procent.

Graf: S&P 500 torsdagen den 25 augusti.

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera