BUFAB: HÖGRE RÅMATERIALPRISER SPÅS PRESSA MARGINALER ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Under inledningen av 2021 brottas både Bufab och bolagets kunder med mycket ansträngda globala leveranskedjor.

Det skriver vd Jörgen Rosengren i bokslutsrapporten.

"Samtidigt har de tidigare låga råmaterialpriserna vänt upp, vilket kommer att sätta press på marginalerna för både Bufab och våra kunder", skriver han.

Han tillägger samtidigt att Bufab noterar att den goda tillväxten under slutet av 2020 har fortsatt in i början på det nya året.

"Även 2021 ser alltså ut att bli ett ansträngande år, och osäkerheten är stor. Men vi ser ändå positivt på Bufabs möjligheter till en fortsatt god utveckling", skriver Jörgen Rosengren.

Han påpekar att 2020 har inneburit stora påfrestningar för alla, inklusive Bufab. Även det fjärde kvartalet bjöd på utmaningar.

"En ny våg av pandemin förde med sig nya problem, men vi lyckades ändå uppnå 10 procent organisk tillväxt, bland annat tack vare ökad marknadsandel, vilket var en mycket stark återhämtning jämfört med tidigare under året. Tillsammans med god kostnadskontroll ledde det till kraftigt förbättrat rörelseresultat, högre marginal och fördubblad nettovinst. Även kassaflödet var mycket starkt, vilket skapar utrymme för ytterligare investeringar och förvärv", skriver Bufab-vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?