1515
Annons
EUROBATTERY MINERALS: PLANERAR YTTERLIGARE BORRNING HAUTALAMPI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NGM-handlade gruv- och prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals rörelseresultat efter avskrivningar och finansiella poster sjönk till -4,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-2,9).

Bolaget hade ingen omsättning (0).

Likvida medel per den 30 juni var 24,3 miljoner kronor (0,5).

Eurobattery Minerals vd Roberto García Martínez lyfter i rapporten fram den mineralresursrapport för det finska projektet Hautalampi som gjorts av Afry, vilket meddelats om tidigare, som visar att den är dubbelt så stor som man tidigare trott.

"Nu planerar vi för ytterligare borrningar för att få mer information om den ekonomiska potentialen. Vi kan dock redan nu konstatera att det finns goda möjligheter att tillgångarna i Hautalampi-området blir viktiga för utvinningen av batterimineraler till den elektriska revolutionen. I närheten av Hautalampi har vi under sommaren även inlett fältarbete för att bedöma potentialen i Hietajärvi-området. Vi har goda skäl att tro att mineralpotentialen i området är mycket bra", uppger Roberto García Martínez.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?