OSCAR PROPERTIES: PREFERENSAKTIE SERIE-B HANDELSSTOPPAD (NY2)

(Lägger till: två sista styckena)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oscar Properties preferensaktie av serie B har handelsstoppats på Stockholmsbörsen.

Det framgår av ett handelsmeddelande från Nasdaq.

Bolaget har på tisdagsmorgonen aviserat ett förvärv av fastigheter till ett värde om 1,4 miljarder kronor.

Oscar Properties planerar att finansiera förvärvet med lån och eget kapital.

En del i den föreslagna och tillhörande finansiella omstruktureringen är att preferensaktierna som getts ut av bolaget omvandlas till stamaktier. Tanken är att bolaget ska köpa tillbaka preferensaktierna genom att betala med stamaktier.

"Styrelsen föreslår att varje preferensaktie och preferensaktie av serie B som anmäls i utbyteserbjudandet ska erhålla motsvarande värde i stamaktier. Värdet, tillika återköpspriset, per preferensaktie och preferensaktie av serie B är satt till 25 respektive 120 kronor", skriver bolaget.

Preferensaktien av serie B handlades kring 205 kronor vid tidpunkten för handelsstoppet, kring klockan 11.15. Dessförinnan hade aktien först handlats upp kraftigt till dagshögsta på 850 kronor strax före klockan 10.30.

Noterbart är att antalet stamaktier som kan emitteras i utbyteserbjudandet är begränsat till 10 procent av totalt utestående antal stamaktier efter att utbyteserbjudandet och företrädesemissionen är genomförda.

De nyemitterade stamaktierna som används för betalning för att köpa tillbaka preferensaktier kommer inte att berättiga till teckningsrätter i den företrädesemission som bolaget planerar.

På tisdagseftermiddagen gick Oscar Properties ut med ett pressmeddelande med anledning av handelsstoppet:

"Oscar Properties kan bekräfta att bolaget inte har någon icke-offentliggjord information som kan förklara den senaste tidens kursuppgång i Bolagets preferensaktier av serie B", skriver bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?