Annons
USA: ÖVERVÄGER FEDERAL SÄKERHETSUTREDNING OM MUSKS-AFFÄRER - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vita huset överväger att tillsätta en federal säkerhetsutredning kring entreprenören och Tesla-vd:n Elon Musks verksamheter och affärer i Ukraina samt kring mikrobloggen Twitter, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Utredningen ska fokusera på hur Elon Musks affär där han avser köpa upp Twitter kan påverka nationell säkerhet, samt hur beslut kring det via hans Spacex upprättade satellitnätverk Starlinks användning i Ukraina kan påverka Ukrainakriget.

Elon Musk har den senaste tiden skrivit mängder av inlägg på Twitter om vad han anser vara lösningar på kriget i Ukraina. I dessa lösningar har det bland annat hävdats att den av Ryssland ockuperade ukrainska ön Krim är en historisk rysk angelägenhet.

Entreprenören och miljardären har också lyft frågan om att hans Spacex inte för evig framtid kan finansiera Starlink, som i nuläget möjliggör för ukrainska armén att ha tillgång till internet på platser där sådan markburen infrastruktur slagits ut av Ryssland. Detta har dock Elon Musk backat ifrån och sagt att Spacex kommer fortsätta bekosta internetuppkoppling i landet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera