1515
SCHIBSTED: ÖKAD OMS AFTONBLADET 1 KV, NGT LÄGRE DAGSTIDNINGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Svenska kvällstidningen Aftonbladet, som ingår i Schibsteds affärsområde News Media, noterades en tillväxt på 7 procent i det första kvartalet på valutajusterad basis. Tillväxten drevs av digitala prenumerationer och annonsintäkter. Intäkterna för Aftonbladet låg på 376 miljoner norska kronor i kvartalet (340).

För prenumerationstidningar, där Svenska Dagbladet ingår och som också ingår under affärsområdet News Media, noteras en något lägre omsättning under första kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol. Tillväxten i digitala abonnemang räckte inte riktigt till för att kompensera för lägre intäkter från lösnummer och annonsering.

"Men trenderna förbättrades under kvartalet vilket ledde till en intäktstillväxt för mars månad enskilt", skriver Schibsted.

Inom affärsområdet Financial Services noteras att Lendos intäkter sjönk med 3 procent. Detta berodde på lägre intäkter i Sverige och Finland. Sverige som står för nästan tre fjärdedelar av Lendos intäkter hade en omsättningsnedgång på 9 procent då banker fortsatte att vara mer restriktiva i sina utlåningar. Ebitda-marginalen för Lendo Group ökade, tack vare minskade investeringar i geografisk expansion och kostnadsneddragningar i Finland.

För prisjämförelsetjänsten Prisjakt, som är inom affärsområdet Growth, ökade intäkterna med 20 procent, medan ebitda-resultatet fördubblades. Detta berodde på högre klickbaserade intäkter men även annonsintäkterna återgick till tillväxt under kvartalet. Den totala kostnadsbasen var oförändrad vilket gav högre ebitda-marginal.

För annonsverksamheten som utgör affärsområdet Marketplaces noteras för Sverige att intäkterna ökade med 2 procent. Annonsering för området Motor i Sverige sjönk något medan intäkterna från bland annat jobb- och fastighetsuthyrningsannonser steg. Ebitda-marginalen var stabil för Marketplaces Sverige.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?