Annons
NEW YORK: BLANDADE BÖRSER MED TESLA PÅ MINUS, S&P 500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades en bit in i måndagshandeln på båda sidorna av nollstrecket med övervikt åt minus.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones upp 0,1 procent till 31.934, medan Nasdaqs kompositindex sjönk 0,7 procent till 11.749. Det breda S&P 500 tappade 0,1 procent till 3.956.

Centralbanken Fed inleder räntemötet på tisdag och på onsdagen kommer beskedet. Väntat är en höjning på 75 punkter, vilket skulle ta styrräntan till 2,25–2,50 procent. Det finns däremot spekulationer om en höjning på en hel procentenhet.

Under veckan kommer det också BNP-siffror från USA för det andra kvartalet och ett flertal kvartalsrapporter från landets teknikjättar. Bland rapportbolagen finns Apple, Alphabet, Amazon och Microsoft.

Amerikanska statspappersräntor steg med tioåringen upp 3 punkter och tvååringen med lika mycket.

På bolagsfronten sjönk Tesla 0,7 procent. Elbilstillverkaren har gjort en nedskrivning på 170 miljoner dollar relaterad till det bokförda värdet av bolagets innehav i bitcoin under det första halvåret. Samtidigt uppvisade bolaget en vinst på 64 miljoner dollar från försäljning av bitcoin under samma period.

Den USA-noterade kinesiska e-handlaren JD.com steg 1,6 procent. Morgan Stanley har kommenterat positivt om e-handlaren och spår att en starkare intäktstillväxt kan anas i kvartalsrapporten som publiceras i augusti.

United Airlines sjönk 2,2 procent. Susquehanna har nedgraderat aktien till neutral med motiveringen att analyshuset tror att det blir värre innan det blir bättre.

Graf: S&P 500 måndagen den 25 juli

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera