Annons
BÖRSVECKAN: KÖP ALFA, DEDICARE, SANDVIK OCH SBB, SÄLJ MIDSONA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp av Alfa Laval, Dedicare, Sandvik och SBB i senaste utgåvan av tidningen. För Midsona är rådet sälj och på Lyko rekommenderas avvakta.

Vårdbemanningsföretaget Dedicare har varit duktigt på att hitta nya tillväxtsegment, såsom Life Science, påpekar tidningen. Nu breddar bolaget sig mot nya marknader tack vare förvärvet av brittiska Templars Medical. Aktien är billig enligt Börsveckan som ser en fortsatt god uppsida på tolv månader sikt och upprepar sitt köpråd.

Sandvikaktien lockar, enligt Börsveckan, som pekar på att bolaget efter avknoppningen av råcykliska Alleima nu är en betydligt vassare och stabilare vinstmaskin som kan klara en annalkande lågkonjunktur på ett bra sätt. Tidningen behåller sitt köpråd på Sandvik.

Alfa Lavals rapport mottogs surt av marknaden som tog fasta på marginalutvecklingen. Men tillväxten var det inget fel på och historiskt har lönsamheten klarat sämre tider väl, anser Börsveckan och upprepar sitt köpråd för Alfa Laval.

Om SBB:s 9 miljardersaffär samt några tillkommande försäljningar och avknoppningen av bostäderna går i mål ser uppsidan i SBB väldigt stor ut just nu härifrån, skriver Börsveckan som inte har ändrat sin uppfattning om aktien som köpvärd efter rapporten för det tredje kvartalet.

Midsona får i stället säljstämpel. Med kostnader som stiger snabbare än omsättningen pressas vinsten och med hälsofokus och premiepris är bolagets produktgrupper särskilt utsatta för stramare hushållsbudgetar, skriver Börsveckan.

Lyko imponerar när många andra onlinehandlare kämpar i motvind men värderingen är lite avskräckande. Lyko är helt klart intressant men aktien är tyvärr inte heller denna gång köpvärd, anser Börsveckan.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera