1515
Annons
PRECOMP SOLUTIONS: RÖRELSERESULTATET BLEV 1,2 MLN KR 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Precomp Solutions, en tillverkare av precisionskomponenter till fordons- och verkstadsindustrin, redovisar ett rörelseresultat på 1,2 miljoner kronor (3,6) i det första kvartalet 2022.

"Den relativt kraftiga prisuppgången på material och energi påverkade vårt resultat under kvartalet. I jämförelse med första kvartalet 2021 har resultatet försämrats med ca 2,5 Mkr som en effekt av kostnadsökningarna. Vi genomför prishöjningar och jobbar proaktivt med våra kunder om priskompensation, men kundavtalen innebär i många fall en fördröjning av kompensationen", skriver vd Peter Sprigg i rapporten.

Omsättningen uppgick till 53,6 miljoner kronor (50,7) och nettoresultatet till 0,6 miljoner kronor (3,0).

"Vi ser ett fortsatt ökande behov från marknaden av finklippta detaljer, där vi som bolag är ledande inom vår nisch i de nordiska länderna. Vi förväntar oss dock fortsatt en ryckighet i våra kunders behov på grund av den allmänna komponentsituationen", skriver vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?