FED: INFLATION PÅ 3 PROCENT SKULLE VARA EXTRAORDINÄRT - EVANS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Inflationen skulle behöva passera målet om två procent för att ens börja tänka på att bli nervös, och det skulle var något extraordinärt om den lyckades ta sig upp till tre procent.

Det uppgav Fedchefen i Chicago, Charles Evans, som samtidigt betonar att en inflation på tre procent inte skulle vara ett problem.

Charles Evans, som är röstande i FOMC, förväntar sig en starkare återhämtning i den amerikanska ekonomin i år och menar att det fortfarande finns ett mycket stort sysselsättningsgap. Ett gap han tror kommer krympa under 2021, då han i slutet av året förväntar sig en arbetslöshet närmare 5 procent.

Arbetslösheten i USA uppgick till 6,3 procent i januari, vilket var den senaste noteringen.

Evans kommenterade samtidigt att noteringen fortfarande "maskerar miljoner på sidlinjen" och att om man skulle räkna med de som faller ur statistiken så skulle noteringen vara "närmare 9 procent eller högre".

Vad gäller centralbankens tillgångsköpsprogram är det inte dags att börja fundera över en minskning av storleken förens en substantiell förbättring av ekonomin kan skönjas, enligt Evans.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?