Annons
HEALTHCARE DIREKT: PARETO-ANALYTIKERN OM 3 KÖPVÄRDA BOLAG

https://www.youtube.com/watch?v=vThajsmj3lwimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare gästas av Dan Akschuti, analytiker vid Pareto Securities, som presenterar tre bolag där han har köprekommendationer med en betydande kurspotential.

Calliditas Therapeutics släppte för en vecka sedan sin rapport för det tredje kvartalet. När specialistläkemedelsbolaget en dag senare meddelade att deras partner Everest Medicines kring Nefecon i Kina fått klartecken för granskning i landet avancerade Calliditas-aktien med 7 procent. Dan Akschuti berättar om varför han ännu inte har satt ett värde för varken Kina eller läkemedelskandidaten setanaxib i sin värderingsmodell.

Forskningsbolaget Vicore Pharma har under hösten uppvisat stora kursrörelser både på upp- och nedsidan. Dan Akschuti förklarar vad som har hänt som har fått aktien att reagera samt varför han tror att bolaget är köpvärt.

Det sista bolaget att diskuteras med Pareto-analytikern är forskningsbolaget Egetis Therapeutics, som bedriver utveckling inom en ultrasällsynt sjukdom. Läkemedelskandidaten Emcitate utvärderas för närvarande i en registreringsgrundande studie vid behandling av MCT8-brist. Med en riktkurs från Pareto på 24 kronor motsvarar det vid rådande aktiekurs en kurspotential som med råge överstiger ett fyrfaldigat värde.

I skenet av den schweiziska läkemedelsjätten Roches övergripande resultat från fas 3-studien Graduate inom Alzheimers sjukdom med läkemedelskandidaten gantenerumab har vi tagit en pratstund med Alzecure Pharmas vd Martin Jönsson om hur han ser på utfallet av Roche-studien och den uppkommande vetenskapliga CTAD-kongressen inom Alzheimersområdet samt utsikter för partnerskapsavtal.

Nyhetssvepet tar upp kursfallet i samband med medicinteknikbolaget Senzimes uppdaterade finansiella mål. Dessutom berör vi Diamyd Medical-konkurrenten Provention Bios USA-godkännande för Tzield.

I segmentet Magnus svarar och förklarar är ämnet för dagen specialistläkemedel.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera